Agent knock-out geslagen bij trouwstoet

Gepubliceerd op 8 oktober 2019 16:20

Op 30 augustus 2019 is politieagent Gert Jan de Jonge knock-out geslagen toen hij bruiloftsgasten aansprak op hun gedrag. De trouwstoet veroorzaakte overlast: de auto's toeterden onnodig, reden gevaarlijk, blokkeerden de weg en enkele feestgangers misdroegen zich. Toen Gert Jan een feestganger uit de stoet wilde aanhouden werd hij door een andere feestganger van achteren hard op het hoofd geslagen. Hierop viel Gert Jan en was hij kort buiten bewustzijn. Na het incident zijn drie mannen opgepakt. De dader is tot 9 oktober niet aangehouden.

Gert Jan hield een hersenschudding en een whiplash aan het incident over. In het televisieprogramma Jinek vertelt Gert Jan hoe het incident zijn gezin heeft ontregeld. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft naar aanleiding van het incident maatregelen getroffen. Vanaf 2020 moeten trouwstoeten vooraf bij de gemeente worden gemeld. Wie dat niet doet, loopt het risico een grote geldboete te krijgen.

Lees hier het volledige artikel (bron: AD, 2019)

 

Update: In het Opsporing Verzocht zijn de videobeelden getoond waarin de agent wordt neergeslagen. Op de aflevering van het tv-programma volgen ruim twintig tips. De politie heeft de 25-jarige dader in de Rotterdamse wijk Lopik aangehouden.

Lees hier het volledige artikel (bron: AD, 2019)

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.