Veertig minderjarigen belagen politieagenten in Moergestel

Gepubliceerd op 30 oktober 2019 11:05

Ruim veertig minderjarigen hebben zaterdagnacht de politie belaagd in Moergestel. Om het geweld te stoppen moest de politie wapenstokken en politiehonden inzetten. Het geweld vond plaats bij een feest. Volgens bezoekers waren er de hele avond al opstootjes. Beveiligers van de locatie moesten meerdere keren optreden. Rond sluitingstijd bleef een groep jongeren drie kwartier lang een andere groep jongeren opwachten. De politie was met onvoldoende mankracht om in te grijpen, daarom hielp de beveiliging van de feestlocatie hierbij. Een beveiliger is knock-out geslagen toen hij tussen de jongeren wilde komen.

Zelfs toen er nog meer agenten kwamen ter versterking was er sprake van 'extreem geweld' tegen de agenten. De minderjarigen gooiden onder andere met dranghekken naar agenten en schopten en sloegen op hen in. Hierop heeft de politie wapenstokken en politiehonden ingezet. Verschillende agressieve jongeren (volgens de politie vermoedelijk vijf) werden door een politiehond gebeten. 

Volgens de vader van een van de jongens konden sommige beveiligers zich niet beheersen. Hij vindt dat 'dit nergens op sloeg'. Volgens hem was het slaan met stokken en het inzetten van de honden niet nodig geweest. Een vrijwilliger van het feest zegt 'als beveiliger rustig waren geweest, zou er niet veel gebeurd zijn'.

De politie laat weten geschrokken te zijn van het extreme geweld en de agressie van de jongeren. 'Geweld tegen de politie is onacceptabel en elk incident is er één teveel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Burgemeester Hans Janssen laat weten 'Het geweld dat is gebruik tegen hulpverleners is onacceptabel en vergt een diepgaand extern onderzoek dat in beeld brengt wat er exact gebeurd is.' Naar verwachting is het onderzoek begin december afgerond.

 

Lees hier het volledige artikel (Bron: Omroep Brabant, 2019)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.