Politie Breda tijdens jaarwisseling in val gelokt: 'Dit is een aanslag op de politie'

Gepubliceerd op 11 januari 2020 10:56

Tijdens de jaarwisseling is een groep agenten van de politie in Breda bewust in de val gelokt door een groep jongeren. Toen de agenten na een melding van vernieling in de wijk Hoge Vucht aankwamen, werden ze opgewacht met molotovcocktails en zwaar vuurwerk. Woordvoerder Rob Luijten zegt tegen Omroep Brabant dat dit 'een aanslag op de politie' is. Zeven agenten hebben aangifte gedaan na het incident. 

De politie kwam naar de Hoge Vucht, omdat een groep van ongeveer twintig jongeren op de hoek van de straat een mobiele beveiligingscamera aan het vernielen was. Toen de agenten de straat binnen kwamen rijden, liep het meteen uit de hand. De politieauto werd bestookt met zwaar vuurwerk en brandbommen. 'Agenten stapten hun auto uit en moesten letterlijk vluchten. Ze zijn echt heel erg bang geweest' aldus Rob Luijten.

 

Gerichte actie

Uit bewakingsbeelden blijkt volgens Luijten dat het om een gerichte actie gaat. 'Je ziet dat jongeren de agenten op stonden te wachten, die de straat in kwamen rijden. Het was dus niet zo dat de jongeren zich pas later tegen de agenten keerden.' Uiteindelijk werd de ME (Mobiele Eenheid) ingeschakeld. 'Zij konden de situatie ternauwernood onder controle krijgen.' Bij het incident zijn geen agenten gewond geraakt. De recherche is een onderzoek gestart. Er is op dit moment nog niemand aangehouden. 'Wel zijn er die nacht vier mensen aangehouden omdat zij zich niet konden legitimeren', aldus woordvoerder Luijten. Het is nog onduidelijk of zij bij de groep raddraaiers horen. 

 

'Ergste jaarwisseling'

Paul Depla, burgemeester van Breda, overweegt een algeheel vuurwerkverbod in de wijk. 'Dit in Hoge Vucht was het ergste wat ik heb meegemaakt' laat hij weten.

Naast de mobiele camera werden ook de ruit van een lijnbus, een andere camera en een bushokje vernield.

 

Lees hier het volledige artikel (Bron: NOS, 2020)

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.