34-jarige man aangehouden voor opzettelijk hinderen ambulancepersoneel

Gepubliceerd op 20 januari 2020 13:28

Voorschoten - De politie heeft op donderdag 16 januari een 34-jarige man uit Voorschoten aangehouden voor het hinderen van ambulancemedewerkers tijdens hun werkzaamheden. Rond 15:30 uur kreeg de politie een melding over een man die ambulancemedewerkers hinderde tijdens hun werkzaamheden op het Buizerderf in Voorschoten. Eerder op de middag waren de automobilist en de ambulance elkaar al tegengekomen op de weg. De man was het niet eens met een verkeersmanoeuvre van de ambulance en wilde daar nu verhaal voor halen.

 

Terwijl het ambulancepersoneel een patiënt uit een woning naar de ambulance bracht, parkeerde de man zijn auto zodanig voor de ambulance, dat de patiënt niet vervoerd kon worden. Na een paar minuten oponthoud kon de ambulance (met A1-urgentie) toch richting het ziekenhuis wegrijden. De 34-jarige man bleef de ambulance hinderen door in zijn auto zeer langzaam voor de ambulance te blijven rijden. Pas toen de ambulance meer ruimte kreeg op de weg, kon de ambulancechauffeur de auto passeren. 

Aan het eind van de middag is de man aangehouden als verdachte van het hinderen van hulpverleners. Na verhoor is hij weer vrijgelaten en kreeg hij een proces-verbaal mee. De man moet zich op een later moment verantwoorden voor de rechter-commissaris. 

 

Nieuwe wetgeving

De maximumstraf voor het hinderen van hulpverleners is per 15 december 2019 omhoog gegaan van een naar drie maanden. In de nieuwe wetgeving maak het voor de strafbaarheid niet meer uit waar het hinderen van de hulpverleners gebeurt. In de oude wetgeving was dit nog beperkt tot de openbare weg.

 

Lees hier het volledige artikel (Bron: Politie, 2020)

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.