Vier mannen aangehouden na vechtpartij met agenten en RET-personeel in Schiedam

Gepubliceerd op 24 januari 2020 12:58

Vier mannen van 19 en 20 jaar oud zijn opgepakt na een massale vechtpartij in Schiedam met agenten en medewerkers van vervoerder RET. Onder andere drie RET-medewerkers zijn bij de vechtpartij gewond geraakt. Een van hen werd hard in het gezicht geschopt. Ook enkele politieagenten zijn lichtgewond geraakt, meldt de politie.

Het viertal maakte deel uit van een grotere groep van ongeveer tien personen. Zij gedroegen zich 'hinderlijk' in de stationshal in Schiedam: reizigers werden lastiggevallen, en er werden sigaretten opgestoken. Toen handhavers de groep aansprak op hun gedrag, gebruikten de jongeren volgens de politie direct fors geweld. Er werd geschopt, geslagen en gespuugd. Een van de jongeren schopte en sloeg een RET-medewerker zodanig dat hij naar het ziekenhuis moest. Ook een andere medewerker van RET moest na de vechtpartij naar het ziekenhuis. Toen de agenten ingrepen, ontstond er een massale vechtpartij. 

Vier personen uit de groep konden worden aangehouden: drie 20-jarige mannen uit Rotterdam en een 19-jarige man uit Schiedam. De overige verdachten wisten te ontkomen. De politie gaat camerabeelden van de stationshal bekijken om zo andere verdachten te identificeren. Een van de agenten die bij de vechtpartij aanwezig was noemt het gebruikte geweld zeer extreem. Hij noemt de gebeurtenis 'Te bizar voor woorden'. 

 

Lees hier het volledige artikel (Bron: The Post Online, 2020  en NOS, 2020)

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.