Over het symposium

Waarom?

Geweld tegen hulpverleners is een actueel thema. Hulpverleners krijgen regelmatig te maken met verbaal en fysiek geweld tijdens het werk.

Door meer bewustzijn van het onderwerp 'geweld tegen hulpverleners' te creëren kan er verandering plaatsvinden in het optreden tegen geweld. Dit symposium heeft als doel: het informeren en activeren van hulpverleners met betrekking tot geweld binnen hun vakgebied. Door landelijke attentie voor dit onderwerp te vragen, willen wij een zo groot mogelijke doelgroep bereiken en activeren met dit onderwerp aan de slag te gaan.

 

Wanneer?

Donderdag 6 februari 2020 bent u vanaf 9:30u welkom (inloop). Het symposium start om 10:00u en eindigt om 16:00u.

 

Door wie?

Dit symposium wordt georganiseerd vanuit de minor 'Geweld tegen hulpverleners' van de Hogeschool Rotterdam.

 

Voor wie?

Voor iedere hulpverlener die met geweld te maken krijgt. Denk hierbij aan verpleegkundigen, ambulancemedewerkers, medisch hulpverleners, politieagenten, medewerkers uit de GGZ of ouderenzorg, brandweermedewerkers, maar ook handhavers.

 

Garderobe

Tijdens het symposium is er een bewaakte garderobe aanwezig op de locatie

 

Entree

Het symposium is gratis

 

Maatschappelijk verantwoord

Bij het organiseren van het symposium wordt aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo wordt overgebleven eten en drinken van het symposium gedoneerd aan de Voedselbank.

 

Accreditatie

Voor dit symposium worden vanuit verschillende organisaties accreditatiepunten toegekend. Zo krijgen medewerkers binnen de  RAV Haaglanden accreditatie vanuit de organisatie. Ook afgestudeerde Medisch Hulpverleners (BMH) ontvangen vanuit de NVBMH (Nederlandse Vereniging voor Bachelor Medisch Hulpverleners) accreditatie.

 

Fotograaf

Tijdens het symposium is er een fotograaf aanwezig. De gemaakte foto's zijn enkel voor eigen gebruik en worden niet aan derden verstrekt. Hieronder is meer te lezen over fotograaf Henk Joosten.

Indien u tijdens het symposium nadrukkelijk niet gefotografeerd wilt worden kunt u dit aangeven in het inschrijfformulier onder 'Vragen/opmerkingen'. 

 

Over Henk Joosten

'Ik ben 66 jaren en onlangs met pensioen gegaan na een arbeidsverleden van 46 jaren. In dit arbeidsverleden reken ik ook stage werkzaamheden en militaire dienstplicht bij. Mijn hobby en passie is fotografie (portret, phantasy, natuur, rare dingen/beelden, macro, enzovoorts), daarnaast lees ik graag spannende boeken en luister ik muziek van vele groepen en zangers, hierdoor loopt m’n voorkeur echt heel ver uiteen. Naast dit alles mooie, heb ik twee heel prachtige kids en drie heel lieve klein-kids. Soms zijn deze mooie klein-kids ook wel kleine boefjes hoor.

Ik vind het een hele eer gevraagd te zijn om het symposium “Geweld tegen hulpverleners” als (hobby) fotograaf vast te mogen leggen. De reden is dan ook dat ik mijn bijdrage aan dit symposium wil sponsoren.'