Workshop 4 - Agressie in het werk; waar ligt jouw grens?

Leer de signalen herkennen en krijg praktische tools die je direct kunt toepassen in jouw werk.

 

Workshopleider: Roy Berkhout, verder aanwezig van Trifier: Lotte Haartsen

 

In deze workshop komt aan bod:

  • Wanneer is gedrag grensoverschrijdend?
  • Op welk moment en op welke manier grijp je in?
  • Heb je voor jezelf je grenzen vastgesteld?

Incidenten van agressie en grensoverschrijdend gedrag doen wat met jou, het team en de cliënt. Een nare ervaring kan tot een verminderd veiligheidsgevoel, verstoring van het werkplezier en soms zelfs tot ziekteverzuim leiden.

 

Wat leer je in deze workshop?

We beginnen bij het begin: wat is grensoverschrijdend gedrag en wat houdt het voor jou in. Want voor de één kan een scheldwoord al veel impact hebben. Terwijl de ander nog niet onder de indruk is van een bedreiging door een cliënt. Toch is het belangrijk om de cliënt hier wel op aan te spreken. 

We staan stil bij onze eigen emotie en reactie. Dat is naar ons idee heel belangrijk en de essentie van de-escaleren. Want als je je eigen emotie niet de baas bent, hoe kun je dan een cliënt op zijn grensoverschrijdende gedrag aanspreken?

Daarna kijken we naar de verschillende vormen van agressie. Hoe je ze kunt onderscheiden en hoe je hiermee omgaat. 

Tot slot krijg je van ons nog een mooie methodiek als tool voor in de praktijk: het COM (crisisontwikkelingsmodel). Het COM laat heel goed zien hoe spanning kan oplopen. Uit verschillende studies is duidelijk gebleken dat een crisis namelijk niet zomaar, opeens ontstaat. Het COM model geeft je praktische, handvatten wat in welke fase van spanning belangrijk is om te doen. 

 

Over Trifier

Trifier is hét opleidings- en expertisecentrum voor professionals, op gebied van complexe communicatie en de-escaleren van spanningsvolle situaties en agressie. Het is onze missie om elke professional trots te laten zijn op zijn/haar werk.

We geven praktische handvatten om gedrag van mensen te analyseren en doelbewust middelen en technieken in te zetten om dit gedrag te beïnvloeden. Met blijvende positieve impact.

Omdat… jij je als professional op het werk veilig wilt voelen. En na het werk trots wil thuiskomen. Wetende dat je hebt bijgedragen aan het bieden van goede veilige zorg voor de cliënt.


 »